Separatiștii transnistreni anunță că ar fi doborât un avion de mici dimensiuni

by Genko Genko

KGB-ul de la Tiraspol anunță că, la 23 martie, teritoriul Transnistriei ar fi fost survolat de către un aparat de zbor fără pilot (BPLA), care ar fi efectuat înregistrări foto și video ale teritoriului regiunii separatiste.

Potrivit KGB-ului nistrean, specialiștii de la Tiraspol au ajuns la concluzia că avionul fără pilot a fost lansat „de pe teritoriul Ucrainei de un grup de persoane care au legătură cu Serviciul de Securitate ucrainean, Statul Major al Ministerului Apărării ucrainean sau cu activiști din cadrul mișcării ucrainene Pravîi Sektor” /de extremă-dreaptă/.

Potrivit Tiraspolului, survolul a fost efectuat pentru „a spiona” Transnistria.

În comunicat, „KGB PMR subliniază că în cazul unor încercări de trecere ilegală a frontierei de stat a PMR, inclusiv frontierele aeriene definite de Legea PMR +Cu privire la frontiera de stat+ din 10 iunie 2013, Transnistria își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele juridice disponibile pentru a o proteja”.

Comunicatul adaugă că „KGB PMR cere reprezentanților țărilor garante, participanților la operațiunea de menținere a păcii să nu ia măsuri cu caracter militar pentru a obține informații, întrucât ar conduce la creșterea tensiunilor, inclusiv în sectorul frontierei dintre Transnistria și Ucraina”.

CITIȚI ȘI...