Şeful IGP încearcă să bage zâzanie între Năstase şi Usatîi? Reprezentanți ai „Partidului Nostru”, suspectați de acțiuni provocatoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, neagă acuzațiile liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cum că poliţia ar fi „complice” la o campanie de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile, chiar dacă luni poliţia nu i-a permis acestuia să înlăture materialele denigratoare instalate pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi aruncă vina pe reprezentanții „Partidului Nostru”.

Conform lui Pînzari, în posesia poliției au intrat interceptări telefonice între membrii partidului condus de Renato Usatâi „Partidul Nostru”, Urechean Serghei și Dandara Serghei, datate din noaptea spre 29 iulie, în care cei doi ar fi vorbit despre organizarea unor acțiuni provocatoare, care urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului.

„Poliţia s-a implicat activ în deconspirarea unor eventuale provocări şi devieri de la buna desfășurare a protestului, încă de la începutul săptămânii trecute, atunci când liderii partidelor de opoziție au anunţat acţiuni de protest. În posesia noastră au intrat materiale pe care le investigăm, printre care şi câteva interceptări audio”, a declarat Pînzari.

„Cert este că după discuțiile persoanelor menționate, în noapte spre 30 iulie, pe bulevardul Ștefan cel Mare, au fost instalate bannere și pliante în adresa liderului PPDA Andrei Năstase”, a adăugat şeful IGP.

Potrivit acestuia, în spațiul public a apărut un video, în care două persoane, ghidate de o a treia persoană, în veste reflectorizante instalau aceste bannere.

Amintim că, liderul PPDA, Andrei Năstase acuză Ministerul de Interne de „complicitate” la campania de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile. Acesta a făcut referire la o serie de pliante aruncate duminică, în fața Parlamentului, înainte de desfășurarea protestului față de aprobarea sistemului mixt de vot. În opinia sa, MAI știe cine sunt cei care desfășoară campania, dar nu intervin.

Luni deja în Piața Marii Adunări Naționale apăruseră niște boxe cu același conținut. Potrivit liderului PPDA, panourile au fost acoperite cu peliculă de către susținătorii săi, iar la inițiativa de a le scoate, poliția nu le-a permis.

Deocamdată, reprezentanții „Partidului Nostru” nu au comentat acuzațiile şefului IGP, anunțând o conferinţă de presă pentru ora 13:00.

De menţionat că, partidele conduse de Năstase şi Usatîi au protestat împreună, în ultimul timp, împotriva alianței PD-PSRM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...