Şefa Inspectoratului Fiscal Sângerei a ajuns pe banca acuzaților, riscând până la 10 ani de detenție

by Genko Genko

Şefa Inspectoratului Fiscal Sângerei, învinuită de corupere pasivă, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice, după ce oamenii legii au constatat că funcționara a luat mită.

Potrivit procurorilor, în perioada de timp august 2011 – ianuarie 2014, funcţionara a estorcat şi primit de la mai mulţi agenţi economici din raion bani şi alte bunuri, estimate în total la peste 30 mii de lei. În schimbul banilor primiţi, inculpata asigura agenţii că nu le va iniţia controale fiscale, va modifica actele întocmite în urma verificărilor efectuate, în favoarea acestora sau le va aplica pedepse fiscale mai blânzi.

Iniţial, învinuita a fost cercetată în stare de arest preventiv, ulterior fiind eliberată de către judecătorii Curţii de Apel.

Procurorii i-au înaintat învinuirea inculpatei şi au expediat cauza penală spre examinare Judecătoriei Sângerei.

La demersul înaintat de procurori, Inspectoratul Fiscal de Stat a suspendat din funcţie învinuita, până la pronunţarea verdictului pe acest caz.

Dacă va fi găsită culpabilă de cele incriminate, femeia riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

CITIȚI ȘI...