Şef la Apărare fără experiență în domeniul militar; Cine este Eugen Sturza, renegat de Dodon și învestit de Candu

Şef la Apărare fără experiență în domeniul militar; Cine este Eugen Sturza, renegat de Dodon și învestit de Candu

Candidatura Partidului Democrat (PD) la funcția de ministru al Apărării, Eugen Sturza, este departe de domeniul militar, acesta fiind licențiat în finanțe şi activând până în prezent în calitate de consilier de prim-ministru şi şef al Cabinetului prim-ministrului.

Eugen Sturza are 32 de ani, este licențiat în Finanțe, Academia de Studii Economice din Moldova, şi nu are nicio inexperiență profesională în domeniul militar.

În perioada 2009 – 2013 acesta a activat în calitate de consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Filat, iar ulterior, până în anul 2015 a fost şeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Leancă.

Începând cu anul 2015 acesta activează în calitate de moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și reforme Europene.

În prezent acesta deţine funcţia de vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova.

Amintim că funcția de ministru al Apărării a rămas vacantă după ce Anatol Șalaru a fost demis prin decretul preşedintelui Igor Dodon, la solicitarea liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu la sfârșitul anului trecut.

Astăzi, Sturza a fost învestit în funcție, jurământul acestuia fiind primit de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce șeful statului Igor Dodon a fost suspendat temporar de către Curtea Constituțională, pentru procedura de numire a Ministrului Apărării.

0