Sedința în cazul Shor, amânată; Omul de afaceri s-ar fi îmbolnăvit

by Genko Genko

Curtea de Apel Chișinău a amânat ședința, în cadrul căreia urma să se decidă dacă controversatul om de afaceri Ilan Shor, învinuit în dosarul devalizării băncilor, va fi transferat în izolator sau va rămâne în arest la domiciliu, pentru 18 mai.

Astfel, Shor rămâne în arest la domiciliu încă cel puţin o săptămână, pe motiv că se simte rău, conform avocatului acestuia.

Citește și: Protest în fața Curții de Apel: „Locul lui Shor, în izolator”

Amintim că, procurorii au cerut schimbarea măsurii de reprimare din „arest la domiciliu” în „arest” pentru 30 de zile în izolator.

Shor a primit, pe 6 mai, arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul băncilor devalizate, asta chiar dacă procurorii au cerut ca el să stea în izolator. Shor figura până miercuri în calitate de bănuit, iar procurorii au decis să-i schimbe statutul în învinuit.

Potrivit investigațiilor companiei Kroll, BEM, Unibank și Banca Socială au fost devalizate de peste 13 miliarde de lei. Ulterior, Banca Națională a Moldovei a acordat, sub forma de credite garantate de Guvern, peste 15 miliarde de lei celor trei bănci, care se vor transforma, cel mai probabil, în datorie de stat.

CITIȚI ȘI...