Secretarul General al NATO: Rusia amenință pacea și securitatea în Europa

by Genko Genko

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, duminică, că ”ceea ce face Rusia acum în Ucraina încalcă principiile Cartei ONU, amenință pacea și securitatea în Europa. Rusia trebuie să-și înceteze activitățile militare și amenințările”.

Declarația a fost făcută înaintea reuniunii de urgență a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

”Ucraina este vecinul nostru și este un partener valoros pentru NATO. Facem apel la toate părțile să continue urgent toate eforturile pentru a se îndepărta de această situație periculoasă. În special fac apel la Rusia să nu escaladeze tensiunile”, a mai spus oficialul NATO.

Rasmussen a precizat că reprezentanții permanenți ai statelor membre vor discuta despre implicațiile activităților militare și amenințărilor Rusiei pentru pacea și securitatea în Europa și pentru relația NATO cu Rusia și că apoi va avea loc o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina.

‘Susținem integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, susținem dreptul poporului ucrainean de a-și decide singur viitorul fără interferențe externe și subliniem necesitatea ca Ucraina să continue să sprijine drepturile democratice ale tuturor cetățenilor și să se asigure că drepturile minoritățile sunt protejate’, a subliniat Anders Fogh Rasmussen, citat de Agerpers.

CITIȚI ȘI...