Sebastian Ghiță va fi audiat azi de Curtea Supremă din Belgrad în vederea extrădării

by Genko Genko

Fostul deputat român Sebastian Ghiță, prieten al oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, va fi audiat azi de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării. Ședința însă nu va fi publică, potrivit unui anunț al instanței.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă va fi audiat de către magistrații Curții Supreme din Belgrad vineri, pe data de 19 mai la ora 12.30, a anunțat Curtea Supremă din Belgrad.

În ceea ce privește cauzele din țară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul „Ponta-Blair”. Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiţă a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Fostul deputat ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.

Procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta-Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorități, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

CITIȚI ȘI...