(VIDEO)Se întâmplă în Ucraina; răpit, torturat și apoi arestat

by Genko Genko

Dmîtro Bulatov, protestatarul ucrainean care a fost răpit la 22 ianuarie și torturat timp de o săptămână a mai fost și arestat.

Ministerul de externe ucrainean a anunțat vineri că Bulatov este „suspect de organizare de dezordine în masă”. Autoritățile din statul vecin au explicat că Dmîtro Bulatov era căutat de pe 24 ianuarie ca „suspect de organizare de dezordine în masă”, ceea ce prevede plasarea lui în arest preventiv. Dar având în vedere starea sa de sănătate, judecătorul a solicitat instanței arestul la domiciliu.

Dmîtro Bulatov, militant foarte activ contra președintelui Viktor Ianukovici, a povestit vineri la două posturi de televiziune că a fost torturat, „crucificat și tăiat” de necunoscuți timp de peste o săptămână înainte de a fi eliberat joi noapte într-o pădure de la periferia Kievului.

Cazul lui a provocat o reacție puternică în Ucraina și Occident. Casa Albă s-a declarat „consternată de semnele evidente de tortură” aplicată lui Bulatov și de asemenea șefa diplomație UE Catherine Ashton.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu