Schimbări majore în Liga Campionilor: În ce zile se vor desfășura meciurile

by Genko Genko

Potrivit France Football, pentru a crește considerabil veniturile din drepturile TV, UEFA intenționează să mute meciurile care se joacă începând cu faza sferturilor în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.

Liga Campionilor ar putea fi programată la sfârșit de săptămână, iar această măsură ar urma să intre în vigoare din următoarele sezoane. Este încă un concept, dar ideile și discuțiile par să prindă tot mai mult contur la nivelul forului continental. Liga Campionilor ar urma să se dispute la sfârșit de săptămână începând cu sezonul 2021. Nu pentru faza grupelor, dar după ce schimbările ar urma să aibă loc, sferturile UCL ar avea loc în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.

Juventus, Real Madrid și FC Barcelona sunt printre cluburile care stau la inițiativa acestei schimbări, care vizează creșterea semnificativă a veniturilor din drepturile TV. Prin stabilirea unor meciuri în cursul week-end-ului, cluburile indicate ar putea fi urmărite în cursul dimineții pe continentul american și seara, în Asia. UEFA a trecut în revistă și dezavantajele unei presupuse modificări a programului, cum ar fi datele în care se vor desfășura Europa League, respectiv campionatele naționale.

CITIȚI ȘI...