Scădere cu peste şase milioane a audienţei Galei Grammy 2018. „Polemicile politice şi vorbitul aiurea au făcut oamenii să se uite la altceva”

Scădere cu peste şase milioane a audienţei Galei Grammy 2018. „Polemicile politice şi vorbitul aiurea au făcut oamenii să se uite la altceva”

Datele de audienţă pentru gala Premiilor Grammy care a avut loc duminică şi a fost transmisă de postul de televiziune CBS indică o scădere de peste şase milioane de telespectatori, a precizat luni CBS, informează Reuters.

Citând cifrele furnizate de Nielsen, agenţia americană care măsoară audienţele televiziunilor, CBS a precizat că 19,8 milioane de americani au urmărit spectacolul de trei ore şi jumătate, spre deosebire de 2017 când show-ul a fost urmărit de 26,1 milioane de telespectatori. Cea mai mică audienţă a galei Grammy a fost în 2006 când doar 17 milioane de persoane au urmărit spectacolul.

În cadrul celei de-a 60-a ediţii a Premiilor Grammy, desfăşurate la New York, muzicianul R&B Bruno Mars a câştigat cele mai importante trei categorii – albumul anului, înregistrarea anului şi piesa anului -, precum şi la alte trei categorii. Lamar a obţinut cinci trofee, iar rapperul Jay-Z, nominalizat la opt categorii, nu a primit niciun premiu.

Evenimentul a avut multe recenzii proaste, precizează Reuters. USA Today a etichetat gala Premiilor Grammy „jenantă”, iar gazda show-ului, James Corden, a fost criticat pentru glume penibile şi o prestaţie lipsită de strălucire.

Câteva dintre marile staruri muzicale, printre care Taylor Swift, Ed Sheeran şi Beyonce, fie nu au fost nominalizate, fie nu au urcat pe scenă, iar ironiile la adresa preşedintelui Donald Trump şi politica sa se pare că au alungat telespectatorii.

Unul dintre cele mai comentate momente, care a avut loc spre finalul spectacolului, a avut-o ca protagonistă pe fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale, Hillary Clinton, care, alături de artiştii Cher, Cardi B. şi Snoop Dogg, a citit fragmente din „Fire and Fury”, controversata carte a lui Michael Wolff despre primul an la Casa Albă al preşedintelui Trump.

Într-un comentariu publicat pe site-ul Deadlione.com, dedicat industriei de la Hollywood, Lars Johnson spune că scăderea numărului de telespectatori nu-l miră. „Oamenii ascultă muzică pentru a se relaxa. Polemicile politice şi vorbitul aiurea au făcut oamenii să se uite la altceva… şi se pare că mulţi chiar au făcut asta”.

0