Șase răniți într-o altercație violentă între germani și imigranți în estul Germaniei

Șase răniți într-o altercație violentă între germani și imigranți în estul Germaniei

Șase persoane au fost rănite într-o altercație violentă în estul Germaniei între un grup de cetățeni germani și un grup de imigranți, a anunțat sâmbătă poliția germană într-un comunicat, citat de dpa.

Doi dintre răniți au fost înjunghiați. Altul a fost electrocutat cu un pistol cu electroșoc Taser, a declarat poliția, adăugând că motivul violențelor este investigat.

Comunicatul poliției nu precizează din ce țară sau țări au venit imigranții.

Altercația a început cu o ceartă între cele două grupuri vineri noapte într-o gară din orașul est-german Wurzen. Grupul de germani i-a urmărit apoi pe adversari până la un centru de azilanți unde au început să lovească în ușă și au spart un geam.

Douăsprezece persoane din interiorul centrului au atacat apoi grupul de germani – al căror număr era în jur de 30 – cu cuțite și bâte.

Violența a continuat până când a sosit poliția și a forțat cele două grupuri să se despartă.

Germania a primit sute de mii de solicitanți de azil în a doua jumătate a anului 2015. Atacurile simpatizanților grupărilor extremiste de dreapta asupra noilor sosiți și centrelor lor de cazare au crescut drastic în acel an, dar numărul lor de atunci a scăzut.

0