Șase moldoveni, morți în urma unui accident în Rusia. Filmul evenimentelor și reacția autorităților

Șase moldoveni, morți în urma unui accident în Rusia. Filmul evenimentelor și reacția autorităților

Șase moldoveni au murit într-un accident de circulație produs în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, pe traseul M3 spre Ucraina. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, accidentul a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 4 august, la ora 07:40. Patru angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au deplasat la fața locului pentru repatrierea corpurilor neînsuflețite ale victimelor, iar cheltuielile vor fi acoperite de Guvern.

În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz cu numere de înmatriculare din Republica Moldova. În urma impactului, opt persoane au decedat, dintre care șase cetățeni ai Republicii Moldova. Alte patru persoane, cetățeni moldoveni, au fost internați în spital cu diverse traumatisme.

În urma impactului, premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să ofere tot suportul necesar celor implicați în accidentul rutier în apropiere de regiunea Kaluga, precum și rudelor și apropiaților acestora. Acesta a solicitat IGSU ca o echipă de specialiști să se deplaseze în Federația Rusă pentru a acorda suport răniților, dar și pentru a ajuta în procedura de repatriere a cadavrelor.

Șeful Executivului a anunțat că cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor șase cetățeni moldoveni decedați vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

În seara zilei de 5 august, ora 22:00, mai multe rude și apropiați a persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident au plecat în Federația Rusă. Deplasarea a avut loc de la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de unde a fost organizat transport pentru cei care au hotărât să meargă în regim de urgență.

Până la plecarea rudelor persoanelor implicate în accident, acestea au discutat cu psihologii IGSU, dar și conducerea Inspectoratului, care i-a asigurat de susținere și sprijin din partea Guvernului și a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul Inspectoratului trimiși în Federația Rusă au ajuns în dimineața zilei de 5 august în regiunea Kaluga și au început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate.

Patru persoane traumatizate în urma accidentului vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august și vor putea merge acasă. Autoritățile în comun cu ofițerii IGSU vor lua decizii cu ce mijloc de transport vor fi transportați în țară oamenii, pentru a putea ajunge în siguranță.

0