Tinere și minore impuse să presteze servicii sexuale contra plată, în Capitală; Cinci persoane condamnate la ani grei de închisoare

Tinere și minore impuse să presteze servicii sexuale contra plată, în Capitală; Cinci persoane condamnate la ani grei de închisoare

Două femei și trei bărbați au fost condamnați recent, la ani grei de închisoare, după ce Procuratura municipiului Chişinău le-a demonstrat vinovăția de comiterea traficului de ființe umane și traficului de copii. Suspecții au recrutat și adăpostit șapte tinere, printre care trei minore, în vederea prestării serviciilor sexuale contra plată în Capitală.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2013 – 2014, abuzând de poziția de vulnerabilitate a victimelor, manifestată prin lipsa surselor de existență și a locului de trai, precum și prin aplicarea violenței fizice și psihice, inculpații au recrutat și adăpostit șapte tinere, printre care trei minore, în vederea prestării serviciilor sexuale contra plată în diferite locuri din capitală.

Mai exact, inculpaţii plasau anunţuri în spaţiul on-line, după care transportau victimele la clienţi, care pentru o oră de servicii sexuale achitau cîte 600 de lei. Ulterior, banii obţinuţi în urma acestei activităţi ilegale erau încasaţi de către condamnaţi.

În baza probelor prezentate de procurori, recent, trei dintre inculpaţi au fost condamnaţi la cîte 17 ani închisoare, iar ceilalţi doi, la cîte 19 şi, respectiv, 20 de ani de detenţie.

Sentința cu drept de atac în modul stabilit de lege.

0