Sandu s-a întâlnit cu Plahotniuc și i-a spus franc că nu va face niciun fel de coaliție cu acesta! Usatîi: Am început chiar să o respect

Sandu s-a întâlnit cu Plahotniuc și i-a spus franc că nu va face niciun fel de coaliție cu acesta! Usatîi: Am început chiar să o respect

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a avut o întâlnire cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul căreia liderul PAS i-a spus direct că refuză orice colaborare cu PD. Cel puțin, atât timp cât la conducerea formațiunii se va afla Vlad Plahotniuc și cercul său de încredere. Despre aceasta a relatat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, întâlnirea a fost intermediată de „un cetățean al SUA”, fără a preciza cine anume, având drept scop tocmirea unei înțelegeri privind crearea unei coaliții post-electorale. Totuși, Maia Sandu a procedat „bărbătește”. „Eu știu că o asemenea întâlnire a fost și Maia Sandu i-a spus clar acestui cetățean că: eu cu el, adică cu Plahotniuc, nu voi face niciun fel de coaliție, sub niciun pretext. Dacă va pleca din politică Plahotniuc și cercul lui de încredere, poate cu democrații aș putea face ceva. Adică, Maia Sandu a renunțat dur la colaborarea sub orice formă cu Plahotniuc, fapt pentru care am început să o respect, ca pe om (n.r. nu politician)”, a spus Usatîi.

Președintele „Partidului Nostru” a rugat moderatoarea emisiunii să-i acorde această întrebare Maiei Sandu, atunci când va fi la ea în emisiune, iar în funcție de răspunsul oferit, politicianul va continua subiectul. „Adică, a fost sau nu o asemenea întâlnire?”, a spus Usatîi.

0