Salvatorii continuă campania pentru prevenirea înecurilor. Peste 1.400 de persoane, informate

Salvatorii continuă campania pentru prevenirea înecurilor. Peste 1.400 de persoane, informate

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă campania pentru prevenirea înecurilor în bazinele acvatice din țară. Astfel, cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile lacurilor din raioanele Rezina și Rîșcani, dar și în tabere de vară pentru copii din localitățile Șapte Bani și Saharna.

În urma ultimilor acțiuni au fost instruite peste 600 de persoane dintre care majoritatea sunt copii. Salvatorii au informat oamenii, împărțind pliante informative și au comunicat despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să supravegheze strict minorii. Totodată, salvatorii avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală.

De la lansarea campaniei salvatorii au instruit peste 1.400 de persoane din Republica Moldova. Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018 s-au înecat 36 de persoane dintre care 8 copii.

0