Salariile profesorilor vor fi majorate, iar vacanțele unificate: Iată ce detalii oferă Corina Fusu

Salariile profesorilor vor fi majorate, iar vacanțele unificate: Iată ce detalii oferă Corina Fusu

Guvernul lucrează în vederea identificării fondurilor financiare necesare pentru majorarea salariilor cadrelor didactice și celor auxiliare, de la 1 septembrie 2017. Despre acest fapt a menționat ministrul Educației, Corina Fusu în cadrul unei vizite de documentare în sectorul Ciocana al capitalei, unde s-a întâlnit cu managerii instituțiilor de învățământ din sector și cu reprezentanții preturii.

Corina Fusu a accentuat că așteptările salariale ale profesorilor sunt legitime, iar Ministerul Educației este principalul avocat al acestor măriri în cadrul echipei guvernamentale. În context, și-a exprimat încrederea că pedagogii vor manifesta o atitudine responsabilă față de elevi și nu vor întrerupe procesul educațional înainte de sesiunea de examene.

Totodată, ministrul Educației a informat că vacanțele elevilor vor fi unificate pentru toate treptele de învățământ. Astfel, pentru anul de studii 2017-2018 Ministerul Educaţiei propune ca toți elevii de la să aibă vacanțe în următoarele perioade: vacanța de toamnă: 30.10 – 05.11.2017; vacanța intersemestrială (de iarnă): 23.12.2017 – 08.01.2018; vacanța de primăvară: 08.03 – 11.03.2018; vacanța de Paști: 07.04 – 16.04.2018; vacanța de vară: 01.06 – 31.08.2018.

Corina Fusu a mai subliniat că vor fi operate modificări la Codul Educației pentru a include îmbunătățiri privind standardele minime de servicii pe care trebuie să le presteze instituțiile de învățământ fiecărui copil: „Educația nu înseamnă un sac de informații amestecate, pe care elevul nu știe cum să le utilizeze în viață, ci înseamnă trezirea interesului față de cunoaștere, față de lectură și știință, precum și dezvoltarea spiritului critic și analitic”.

În total, în sectorul Ciocana din municipiul Chișinău activează 20 de instituții de învăţământ secundar şi 17 instituţii preşcolare, dintre care 6 licee sunt la autogestiune financiară.

0