Saakașvili: Gaburici este o speranță, nu doar pentru Moldova, dar pentru întreaga regiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Chiril Gaburici este o speranță, nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune, a declarat fostul președinte georgian, actualmente consilier al președintelui ucrainean Petro Poroșenko, Mhail Saakașvili.

Gaburici a avut o întâlnire cu Saakașvili în dimineața zilei de miercuri, la Kiev, acolo unde efectuează astăzi o vizită.

Discuţia a vizat aprofundarea cooperării bilaterale, securitatea regională, reformarea justiției și a instituțiilor de ocrotire a normelor de drept, combaterea corupției și stabilitatea sistemului financiar-bancar.

„Premierul Chiril Gaburici a făcut o scurtă prezentare a proiectelor ce urmează a fi implementate în Republica Moldova în sectoarele respective. De asemenea, prim-ministrul moldovean a vorbit despre prioritățile Guvernului de la Chișinău și acțiunile care vor fi întreprinse pentru a oferi cetățenilor un viitor mai bun și un trai decent”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Mihail Saakașvili a exprimat disponibilitatea echipei de consilieri a Preşedintelui ucrainean să acorde Guvernului Republicii Moldova sprijin necondiționat la realizarea reformelor inițiate.

„Prim-ministrul moldovean are suficient potenţial de a face schimbări reale în Republica Moldova. Pentru a avea succes, trebuie intensificată lupta cu corupţia, iar premierul este determinat să ducă la bun sfârşit acest proces. Chiril Gaburici este o speranță, nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Este important să fie susţinut în intenţiile sale”, a declarat pentru presă Mihail Saakașvili, la finalul întrevederii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...