S-a trecut de 400 de milioane de euro; Încă un transfer incredibil făcut de PSG

by Genko Genko

Cluburile franceze AS Monaco şi PSG au ajuns la un acord pentru transferul fotbalistului Kylian Mbappe (18 ani), suma de transfer putând ajunge la 180 de milioane de euro, scrie cotidianul spaniol Marca.

Oficialii de la AS Monaco au acceptat să negocieze cu PSG şi au ajuns la un acord, iar cele două cluburi fac deja schimb de documente pentru a finaliza mutarea atacantului, golgheterul de la AS Monaco în sezonul trecut.

PSG va plăti iniţial 160 de milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile lui Kylian Mbappe, plus alte 20 în funcţie de unele clauze din contract. Anunţul presei din Spania vine la doar câteva săptămâni după ce se scria că Mbappe ar fi ajuns la un acord cu Real Madrid, iar mutarea părea inevitabilă. Va fi a doua mutare spectaculoasă realizată de PSG în această vară, după aducerea lui Neymar de la Barcelona, căruia i-a plătit clauza de reziliere, în valoare de 222 de milioane de euro.

Astfel, parizienii trec de suma de 400 de milioane de euro cheltuiți pe doar doi jucători. La acești bani se mai adaugă 18 milioane plătite pentru Yuri Bechiche, adus de la Sociedad.

La capitolul plecări, PSG a luat 15 milioane de euro pe Jean-Kevin Augustin, plecat la Leipzig, și 4,5 milioane pe Sabaly, care a ajuns la Bordeaux.

În sezonul trecut, Kylian Mbappe a marcat de 26 de ori şi a oferit 15 pase decisive colegilor săi, în 44 de meciuri jucate în toate competiţiile. Cu Mbappe în teren, Monaco a câştigat titlul de campioană a Franţei şi a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor.

În prima etapă din acest sezon el a evoluat 75 de minute în meciul pe care echipa sa l-a câștigat cu 3:2 în fața celor de la Touluse, fără însă a marca.

În prezent, francezul este cotat la 35 de milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.com.

CITIȚI ȘI...