S-a descoperit adevărata cauză a morţii lui Paul Walker

by Genko Genko

Accidentul de maşină care a dus la moartea actorului Paul Walker, devenit celebru pentru rolul din franciza Fast & Furious, a fost cauzat de viteza excesivă şi nu de o problemă mecanică a maşinii, a anunţat, la capătul unei anchete de patru luni, biroul şerifului din Los Angeles, citat de Reuters.

Autoturismul, un Porsche Carrera GT roşu condus de prietenul lui Walker, Roger Rodas, rula cu o viteză cuprinsă între 120-150 de km pe oră înainte ca Rodas să piardă controlul autoturismului şi să se izbească de copaci şi de o baliză în Santa Clarita, în nord-vestul oraşului Los Angeles.

„Anchetatorii au stabilit că viteza excesivă pentru condiţiile de drum a fost cauza coliziunii accidentului în care a fost implicat un singur autovehicul”, a declarat comandantul biroului şerifului din ţinutul Los Angeles, Mike Parker, care a precizat că autovehiculul, un model sport din 2005 modificat pentru a creşte puterea motorului. Nu au existat probleme tehnice prealabile ale autovehiculului care ar fi putut cauza accidentul, se precizează în concluziile anchetei.

Limita de viteză pentru sectorul de drum unde a avut loc accidentul era de 72 de kilometri pe oră, aflându-se după o curbă cu un grad sporit de dificultate.

Într-o scrisoare transmisă la 27 decembrie 2004 dealerilor Porsche din toată lumea, producătorul german avertiza asupra faptului că modelul Carrera GT, dotat de altfel cu un sistem de tracţiune spate şi cu un dispozitiv electronic foarte avansat, permite rularea cu viteză mare pe anumite porţiuni de drum şi „se apropie foarte mult de maşinile de curse şi are toate dezavantajele unei maşini de curse. Suprafaţa pe care rulează aceste maşini este foarte importantă”.

Nu au fost martori în momentul producerii accidentului, iar anchetatorii au folosit imaginile video de pe camerele de supraveghere din zonă pentru a strânge dovezile necesare analizării accidentului produs la 30 noiembrie 2013.

Paul Walker, în vârstă de 40 de ani, a murit din cauza rănilor şi a incendiului declanşat în urma impactului, iar prietenul său a murit din cauza rănilor multiple. În corpurile celor doi nu au fost găsite urme ale consumului de droguri sau alcool.

Ancheta a mai stabilit că, în momentul accidentului, cei doi purtau centura de siguranţă, iar airbagurile s-au declanşat pentru ambele locuri ocupate din autoturism.

Anchetatorii au primit asistenţă pe durată anchetei din partea producătorului auto german Porsche şi a producătorului de anvelope Michelin, cu care autoturismul era echipat în momentul producerii accidentului.

Independent menţionează că Paul Walker mai avea de filmat aproape jumătate din totalul scenelor sale din acest film. Acum, scenele vor fi realizate cu ajutorul a patru dubluri şi a imaginilor digitalizate.

Filmările de la “Furios şi iute 7″ au fost întrerupte în decembrie 2013. Ele vor fi reluate la sfârşitul lunii aprilie, în Abu Dhabi.

Filmul, al şaptelea din această franciză cu maşini de curse, trebuia să fie lansat iniţial pe 11 iulie 2014, dar a fost amânat pentru aprilie 2015, potrivit Universal Pictures.

CITIȚI ȘI...