Rusia va majora taxele vamale pentru Ucraina dacă această ţară se va apropia de UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia va majora taxele vamale pentru importurile de produse din Ucraina în cazul în care Kievul decide apropierea ţării de Uniunea Europeană, avertizează ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev.

„Noi transmitem Ucrainei următorul lucru: bineînţeles că aveţi dreptul să vă alegeţi drumul”, a declarat Aleksei Uliukaev într-un articol de opinie publicat în cotidianul Handelsblatt pe tema eventualului acord de asociere între UE şi Ucraina.

„Dar, în cazul apropierii de UE, vom fi nevoiţi să majorăm taxele vamale la importuri”, a avertizat oficialul rus, justificând o astfel de măsură prin faptul că Ucraina ar deveni o cale de aducere în Rusia a produselor fabricate în state membre UE.

„Kievul nu poate rămâne un partener puternic al Moscovei dacă semnează un acord de asociere cu UE. Cele două lucruri nu sunt compatibile unul cu celălalt”, a subliniat Uliukaev.

Ministrul rus a denunţat efectele negative ale crizei din Ucraina asupra economiei Rusiei: „Numeroase fonduri de investiţii îşi retrag banii din Ucraina, iar multe şi din Rusia”.

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, când Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...