Rusia suspendă transferul de arme din Crimeea către Kiev

by Genko Genko

Rusia suspendă transferul către Kiev a armelor, a tehnicii militare și a mijloacelor materiale ale forțelor ucrainene de pe teritoriul Crimeei, în contextul acțiunilor armatei ucrainene în estul Ucrainei, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe rus, potrivit agențiilor de presă ruse.

„În condițiile în care forțele ucrainene își continuă acțiunile în estul Ucrainei cu utilizare de arme grele și aviație militară, acțiuni în urma cărora mor civili, inclusiv copii, și se distruge infrastructura localităților din regiunile Donețk și Lugansk, partea rusă a decis sistarea transferului către Kiev a armelor, tehnicii militare și mijloacelor materiale ale forțelor armate ucrainene de pe teritoriul Republicii Crimeea a Federației Ruse”, se menționează în comunicatul MAE rus.

În comunicat se precizează că această decizie va rămâne în vigoare „până când forțele ucrainene își vor înceta în totalitate acțiunile în estul Ucrainei și până la reglementarea pașnică a situației”.

Forțele Kievului continuă să avanseze în estul Ucrainei, în ultimele 48 de ore reușind să elibereze mai multe localități aflate sub controlul separatiștilor proruși.

CITIȚI ȘI...