Rusia și-a luat adio de la Eurovision 2017: Reprezentanta acesteia va cânta anul viitor

Rusia și-a luat adio de la Eurovision 2017: Reprezentanta acesteia va cânta anul viitor

Cântăreața Iulia Samoilova, a cărei intrare în Ucraina pentru ediția de anul acesta a concursului Eurovision a fost interzisă de Kiev, va fi reprezentanta Rusiei la ediția din 2018, după ce Moscova nu va putea participa la actuala ediție din cauza acestui diferend, relatează EFE.

Konstantin Ernst, directorul general al televiziunii publice ruse Canal 1, a declarat agenției de știri TASS că așa s-a convenit cu Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (UER), organizatoare a concursului.

„Se știe că din partea Rusiei va participa Iulia Samoilova”, a spus el.

Rusia nu va participa la Eurovision 2017 din luna mai de la Kiev, a confirmat joi seară UER, după ce Canal 1 a anunțat că nu va transmite anul acesta concursul.

Ucraina a interzis timp de trei ani intrarea în țară a Iuliei Samoilova după ce cântăreața a susținut un recital în urmă cu doi ani în peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia.

Amintim că Iulia Samoilova, o tânără de 27 de ani, cu nevoie speciale din Uhta, Rusia urma să evolueze în a doua semifinală Eurovision Song Contest 2017, din Kiev, Ucraina, pe 11 mai, cu piesa „Flame is burning”.

0