Rusia se lasă sancționată, dar nu pregăteşte măsuri împotriva companiilor străine

by Genko Genko

Rusia nu pregăteşte măsuri pentru a pedepsi companiile străine ca răspuns la sancţiunile occidentale în contextul crizei din Ucraina, a declarat consilierul economic al preşedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Belousov, citat de Mediafax.

„Am observat nervozitate, mai puţin la companiile ruseşti şi mai mult la companiile străine care lucrează în Rusia. Dar putem spune deschis că la acest moment nu pregătim contramăsuri”, a afirmat el.

Amintim că săptâmâna trecută Andrei Belousov a spus că Rusia a pregătit un document secret care stabilește măsurile pe care le-ar lua în cazul în care națiunile occidentale vor înăspri sancțiunile împotriva ei ca urmare a susținerii separatiștilor din Ucraina.

“Pot să spun că această strategie, sau, dacă nu este o strategie, o tactică, a fost stabilită și este înscrisă într-un document care, din rațiuni evidente, este secret”, a spus consilierul lui Vladimir Putin, adăugând că sancţiunile occidentale au determinat liderii Rusiei să încerce legături politice şi economice mai strânse cu Asia şi China.

CITIȚI ȘI...