Rusia a atacat Statul Islamic de pe mare

by Genko Genko

Rusia a lansat, de la bordul unui submarin aflat în estul Mării Mediterane, rachete spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, misiunea fiind o premieră, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

„Țintele au fost două mari poziții teroriste în provincia Raqqa”, i-a transmis Șoigu președintelui Vladimir Putin într-o întâlnire televizată, adăugând că rachetele de tip Kalibr au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don.

„Putem spune cu deplină încredere că au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine și, bineînțeles, instalațiilor petroliere”, a afirmat el.

În octombrie, Forţele navale ruse au lansat, din Marea Caspică, zeci de rachete Kalibr spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic. În replică, Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană a atras atenţia că rachetele lansate de Rusia ar putea constitui un pericol pentru zborurile comerciale.

Șoigu a spus că Rusia a informat în avans Israelul și SUA de planul său de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat că, în ultimele trei zile, forțele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei și au lovit peste 600 de ținte de diverse tipuri.

CITIȚI ȘI...