Rusia acuză Statele Unite că restabilesc politica occidentală a Cortinei de Fier

by Genko Genko

Statele Unite restabilesc politica occidentală a Cortinei de Fier împotriva Rusiei prin sancţiunile care interzic transferul de tehnologii, a declarat marţi adjunctul ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov.

„Acest lucru afectează întreprinderile şi sectoarele noastre de înaltă tehnologie. Este revenirea la sistemul creat în 1949, când ţările occidentale au tras Cortina de Fier peste livrările de înaltă tehnologie ale URSS şi altor ţări”, a declarat Riabkov, întrebat despre noile sancţiuni americane de site-ul Gazeta.ru.

Citește și: Japonia a anunțat despre noi sancțiuni împotriva Rusiei

Amintim că SUA au impus luni noi sancțiuni Rusiei, care vizează 7 oficiali ruși și 17 companii, ca pedeapsă pentru acțiunile Moscovei în Ucraina.

Printre companiile sancționate se numără băncile ”InvestCapitalBank” și ”Sobinbank”, grupul de construcție a utilajelor de foraj și transportare a gazelor naturale ”Stroitransgaz”, precum și ”Transoil” sau Volga Group. Toate sunt conduse de apropiați ai lui Putin sau au capital de stat.

Totodată, Statele Unite vor refuza acordarea licențelor de export către Federația Rusă a produselor sau tehnologiilor care ar putea contribui la dezvoltarea capacităților militare rusești.

În contextul implementării deciziilor aprobate în cadrul reuniunii G7, și Canada a anunțat luni despre un nou val sancţiuni împotriva Rusiei, carea vizează de această dată două bănci şi nouă oficiali de rang înalt, acuzaţi de implicare în criza ucraineană.

CITIȚI ȘI...