Rusia a trimis la granița cu Ucraina mai multe avioane de vânătoare

by Genko Genko

Rusia a desfășurat la granița cu Ucraina o escadrilă de avioane de vânătoare MiG-29 și efectuează zboruri de recunoaștere, a declarat miercuri, la Kiev, directorul Centrului de analiză de pe lângă Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Vladimir Cepovoi.

„O escadrilă de (avioane) MiG 29 a fost desfășurată la baza aeriană din Millerovo (regiunea Rostov, sudul Rusiei), care se află la numai 30 km de granița ucraineană”, a indicat el, subliniind că forțele aeriene ruse și-au intensificat zborurile de recunoaștere de-al lungul frontierei cu Ucraina.

„Avioanele rusești efectuează îndeosebi zboruri în zona frontierei cu regiunea Lugansk”, a mai spus oficialul ucrainean, care susținuse anterior că Rusia a concentrat la granița cu Ucraina un număr mare de tancuri, cu însemne de identificare ucrainene, posibil în scopuri de provocare.

Aceste noi informații privind mobilizarea de forțe ruse la frontiera ucraineană intervin în contextul în care camera superioară a parlamentului federal rus (Consiliul Federației) a revocat miercuri rezoluția care îl autoriza pe președintele Vladimir Putin să trimită forțele armatei ruse în Ucraina.

CITIȚI ȘI...