Rusia a arestat 25 de ucraineni pe care-i acuză de terorism

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciile secrete ruse (FSB) au anunțat joi că au arestat 25 de ucraineni suspectați că au vrut să comită atentate în mai multe regiuni din Rusia.

Această informație a fost difuzată mai întâi de canalul de televiziune privat NTV, favorabil Kremlinului, și preluată ulterior de postul public Rossia 1. ”25 de cetățeni ucraineni au fost demascați și arestați după obținerea de informații privind intențiile reprezentanților Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta, o grupare paramilitară ultranaționalistă ucraineană) de a comite acte de sabotaj și terorism, între 14 și 16 martie, în șapte regiuni din Rusia”, a făcut cunoscut serviciul de presă al FSB, citat de agenția Ria Novosti.

”Cele 25 de persoane arestate, printre care figurează trei membri ai Pravîi Sektor, au recunoscut că au primit instrucțiuni din partea serviciilor ucrainene de securitate”, a afirmat o prezentatoare de la postul NTV.

Ea a explicat că persoanele în cauză aveau ca misiune să fotografieze mișcările forțelor armate ruse la frontiera cu Ucraina și să intre în contact cu ”structuri radicale ruse”.

NTV și Rossia au difuzat aceleași imagini cu trei tineri care au pretins că sunt ucraineni și au recunoscut că au primit instrucțiuni din partea Kievului.

Citește și: (VIDEO) Agenți ai serviciilor secrete ruse ar fi fost implicați în tirurile mortale de pe Euromaidan

Anunțul a avut loc după ce serviciile ucrainene de securitate (SBU) informaseră anterior, joi, arestarea a doi ruși în regiunea Lviv (vestul Ucrainei) suspectați că au vrut să ia ostatici oameni politici ucraineni, printre care candidați la alegerile prezidențiale.

Întrebat de agenția Interfax-Ucraina în legătură cu arestările din Rusia, un purtător de cuvânt al Pravîi Sektor a denunțat o operațiune de ”propagandă mincinoasă obișnuită”.

La rândul său, un purtător de cuvânt al SBU a declarat aceleiași agenții: ‘Nu comentăm tâmpenii’.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...