Rugăciuni online: O mănăstire din Moldova a lansat serviciul „Trimite un pomelnic”

by Genko Genko

Mănăstirea Saharna a lansat aplicaţia „Trimite un pomelnic” prin intermediul căreia oamenii pot trimite numele răposaţilor dar şi celor vii pentru rugăciuni la sfântul locaş.

Această aplicaţie are scopul de a apropia credincioşii de Dumnezeu dar şi de a păstra legătura cu Divinitatea.

„În fiecare moment al vieţii noastre, dar mai ales în clipele de grea încercare, fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul Prea Milostivului Dumnezeu, dar acest ajutor îl putem primi numai dacă îl cerem prin rugăciune. În acest sens este foarte importantă atât rugăciunea noastră personală, cât şi a celor care şi-au închinat întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu – preoţii şi călugării – care prin apropierea lor permanentă de Dumnezeu pot fi mijlocitori pentru toţi creştinii în faţa Divinităţii. Modalitatea tradiţională de a cere rugăciunile preoţilor este alcătuirea unui pomelnic care cuprinde numele deplin de botez al celor pentru care doriți să fie înălţate rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, fie ei vii sau adormiţi, rude, prieteni şi chiar duşmani”, se arată într-un comunicat al Mănăstirii.

Acest serviciu de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului Mănăstirii Saharna a fost creat special pentru persoanele, care, din anumite motive, nu pot ajunge pentru a înmâna personal preotului pomelnicele de pomenit la Sfintele Rugăciuni, se mai arată în comunicat.

CITIȚI ȘI...