România: Miniștrii PNL și-au depus demisiile, PSD și UDMR vor încerca să formeze un nou guvern

by Genko Genko

După ce aseară Partidul Național Liberal a anunțat că se retrage de la guvernare și va cere demisia premierului Victor Ponta, astăzi miniștrii liberali și-au depus demisiile din executiv.

Între timp, mandatele liberalilor demisionari vor fi asigurate de ceilalți miniștri din guvern, care vor asigura interimatul la două portofolii de ministru simultan. Lista cu miniștrii ce vor asigura interimatul a fost trimisă la Președinție, urmând să fie semnată de către Traian Băsescu.

Totodată, Victor Ponta a anunțat că marțea viitoare se va prezenta în Parlament cu un nou Guvern, pentru formarea căruia va începe discuții cu UDMR.

Întrebat dacă a început deja negocierile cu UDMR, Ponta a replicat: ‘Nu, nu am avut asemenea discuții, dar o să avem în perioada următoare, pentru a avea o majoritate stabilă în Parlament. (…) Nu am discutat încă cu nimeni despre o nouă majoritate, evident că vor începe aceste discuții în momentul în care plecarea PNL-ului din USL și de la guvernare este un fapt cert și decis”.

CITIȚI ȘI...