România a donat Republicii Moldova 100 de microbuze școlare și 35 de autoturisme

by Genko Genko

România a donat vineri Republicii Moldova 100 de microbuze școlare și 35 de autoturisme de teren Dacia Duster, în cadrul procesului de susținere de către România a consolidării capacității instituționale, modernizării administrației și instituțiilor de la Chișinău, inclusiv a celor din educație și cultură.

Donația a fost făcută cu prilejul unei vizite efectuate la Chișinău de către premierul român Victor Ponta. Pentru achiziționarea celor 100 de microbuze, de același model cu cele folosite de școlarii de peste Prut, Guvernul de la București a alocat 12,63 de milioane de lei românești (aproape 4 milioane de euro).

Cele 35 de autoturisme fac parte dintr-un lot mai larg, de 50 de Dacia Duster, donate de către București. Pentru achiziționarea autovehiculelor Guvernul român a alocat 3,55 milioane lei (800 de mii de euro). Cele 50 de vehicule sunt din seria Laureate, cu un nivel de echipare premium.

Peste 40 de milioane de euro în proiecte din țara noastră a alocat România în ultimele 14 luni, potrivit premierului Iurie Leancă,

CITIȚI ȘI...