Rogozin s-a ales cu conturile blocate în SUA

by Genko Genko

Vice-premierul rus, Dmitri Rogozin, care s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe atacuri suburbane la adresa unor oficiali din state ex-sovietice, printre care și moldoveni, se numără printre cei 11 oficiali ruși și ucraineni care au fost sancționați de către autoritățile Statelor Unite ale Americii ca represalii pentru referendumul privind anexarea Crimeii la Rusia, a anunțat luni Casa Albă.

Conform AFP, sancțiunile prevăd blocarea conturilor din SUA a celor 11 oficiali, printre care se mai numără Viktor Ianukovici, Valentina Matvenko (președintele Consiliului Federației) sau consilieri ai președintelui Vladimir Putin. Sancțiunile au fost decise chiar de liderul de la Casa Albă, Barack Obama.

Anunțul executivului american a fost făcut la scurt timp după adoptarea de către Uniunea Europeană de sancțiuni împotriva a 21 de oficiali ucraineni și ruși considerați responsabili pentru referendumul privind anexarea Crimeii de către Rusia. Surse diplomatice au afirmat că sancțiunile vizează 13 responsabili ruși și opt ucraineni pro-ruși.

CITIȚI ȘI...