Rogozin: Găgăuzia a condamnat impertinenţa Chişinăului: Mulțumesc, prieteni

by Genko Genko

Autoritățile din Găgăuzia i-au prezentat scuze vicepremierului Dmitri Rogozin și delegației ruse pentru „acțiunile nesăbuite ale autorităților din Republica Moldova”, din 10 mai curent. Informația, transmisă de agenția Regnum, este împărtășită chiar de oficialul rus într-o nouă postare pe contul său de Twitter, în care mulţumeşte autorităţilor găgăuze pentru sprijin.

„Găgăuzia i-a cerut scuze Rusiei pentru impertinenţa autorităților din Republica Moldova. Mulțumesc, prieteni”, a scris Rogozin.

vve

Mesajul vine după ce Dmitri Rogozin a provocat un adevărat scandal diplomatic la întoarcerea din Transnistria, unde a participat la Ziua Victoriei. Oficialul rus a rămas blocat pe aeroportul din Chişinău după ce Ucraina şi România au refuzat să-i acorde accesul în spaţiul aerian.

Citește și: MAEIE: Delegația lui Rogozin a încercat să transporte la Moscova liste cu semnături privind recunoașterea ”independenței Transnistriei”

Înainte de decolarea spre Moscova, autorităţile de la Chişinău au confiscat delegaţiei ruse mai multe cutii în care vicepremierul spune că se aflau aproape 200 de mii de semnături ale transnistrenilor care cer unificarea cu Rusia.

Ulterior, Ria Novosti, citând-o pe Veronica Cohtareva, președinte al Uniunii Comunităților Ruse din Transnistria, preciza că în cutii se aflau peste 185 de mii de semnături ale locuitorilor din Transnistria. Acestea fiind aprobări pentru alipirea regiunii din stânga Nistrului la Federația Rusă.

CITIȚI ȘI...