Robo-taxi: grupul care deține Google va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi

Robo-taxi: grupul care deține Google va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi

Grupul Alphabet, care deține și Google, va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Primele taxiuri fără șofer din lume vor fi lansate în curând în Statele Unite de către grupul Alphabet. Waymo, divizia pentru vehicule autonome a grupului american, va oferi acest serviciu pilot într-o regiune limitată din Phoenix, cu pasageri voluntari.

“Dorim ca experienţa de a călători cu vehiculele Waymo să fie o rutină, să doriţi să folosiţi serviciul pentru nevoile zilnice”, a declarat directorul general al Waymo, John Krafcik.

Krafcik a spus că serviciul care va fi lansat în curând va permite oamenilor să rezerve vehiculele prin intermediul unei aplicaţii mobile, similare celei pentru Uber şi Lyft.

Vehiculele Waymo au fost testate fără şofer într-un poligon de încercare din centrul Californiei, unde compania a invitat recent reporteri să asiste la aceste teste. Mașinile au o mică interfaţă grafică pe bancheta din spate care permite călătorilor să urmărească traseul şi butoane pentru apelarea serviciului pentru clienţi sau oprirea automobilului.

Fost director la Ford, John Krafcik a arătat că un serviciu de transport la cerere ar fi primul serviciu comercial al Waymo. El a mai spus că aceste vehicule ar putea înlocui automobilele personale, aceasta fiind o îngrijorare de natură existenţială a industriei auto.

0