RISE Moldova: Un milion pentru extinderea „teritoriului democrat”

RISE Moldova: Un milion pentru extinderea „teritoriului democrat”

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care deține impunătoarea clădire din strada Armenească din Chișinău, urmează să plătească municipalității peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari de teren. Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

După cum relatează RISE Moldova, acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018. Aceasta prevede că între Primăria Chișinău și Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preț de 1.029.000 de lei.

„Terenul dat este aferent, în imediata apropiere de clădirea de pe adresa Armenească 44/3. Din păcate, aceasta este și intrarea în clădire”, a argumentat arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan, la prezentarea proiectului de decizie în fața consilierilor municipali. Ulterior însă, acesta a spus că nu ține minte acest proiect, recomandând jurnaliștilor să adreseze un demers oficial.

Firma Constar Invest SRL a cumpărat clădirea din strada Armenească de la Partidul Comuniștilor din Moldova în ianuarie 2017. Ulterior aceasta a suportat lucrări ample de reparație, iar în noiembrie 2017 PDM și-a arborat drapelul pe fațada clădirii de lux, care se află la doi pași de blocul din strada Bulgară unde locuiește Vladimir Plahotniuc, liderul formațiunii politice.

Vedeți aici investigația integrală.

0