Revenit din vacanţă, Dodon şi-a amintit că este comandant suprem al forțelor armate: „Nu voi permite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar”

Revenit din vacanţă, Dodon şi-a amintit că este comandant suprem al forțelor armate: „Nu voi permite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar”

Ministerul Apărării a confirmat că va moderniza infrastructura poligonului Bulboaca dintr-o donație americană de 1,6 milioane de dolari, dar a respins sugestiile presei ruse că aceste activități ar avea legătură cu NATO și ar afecta neutralitatea statului. Totuşi, şeful statului Igor Dodon anunţă că, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, nu va permite „ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”.

Revenit din vacanţă, Dodon şi-a amintit că este comandant suprem al forțelor armate şi promite să efectueze o vizită de lucru pe poligonul din Bulboaca, pentru a clarifica starea lucrurilor, după ce o publicaţie rusă a publicat un articol privind intenţia Marinei SUA de a construi pe teritoriul bazei de la Bulboaca opt edificii, inclusiv un hotel şi un centru comercial, informaţie preluată şi de presa locală.

Citeşte şi: Ministerul Apărării privind construcţia de către Marina SUA a opt edificii la Bulboaca: Nu au legătură cu NATO și nu afectează neutralitatea statului

„În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”, anunţă Dodon.

Citeşte şi: Forţele Navale ale SUA intenţionează să construiască opt edificii, între care un centru comercial, la baza militară de la Bulboaca

Forţele Navale ale Statelor Unite (United States Navy) este în căutarea antreprenorilor pentru construcţia unor obiecte militare la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca. Se planifică construcţia a opt clădiri, inclusiv a unui hotel şi a unui centru comercial. Despre aceasta scrie pagina web a postului de televiziune Russia Today (RT), care, întâmplător sau nu, menţionează că baza se află la câteva zeci de kilometri de Tiraspol.

RT face trimitere la faptul că la data de 5 august, la baza de la Bulboaca s-au încheiat exercițiile militare comune ale militarilor moldoveni şi cei americani „Dragoon Pioneer”, iar cu câteva zile înainte de asta, a efectuat o vizită în Moldova adjunctul comandantului Forțelor Terestre ale SUA în Europa, generalul-maior John Gronski, fapt despre care informează şi ministerul moldovean al Apărării.

0