”Republica Populară Donețk” nu ia în calcul un dialog cu Kievul

by Genko Genko

Administrația autoproclamatei ”Republici Populare Donețk” nu intenționează să poarte un dialog cu autoritățile de la Kiev, a declarat așa-numitul ”guvernator popular” al acestei regiuni, Pavel Gubarev.

”Având în vedere configurația actuală a guvernului de la Kiev, considerăm că este imposibil să negociem cu o țară străină, precum este Ucraina. Aceste persoane continuă să conducă o operațiune teroristă împotriva poporului nostru, deși noi am făcut mai multe încercări pentru a ajunge la o înțelegere cu ei”, a afirmat Gubarev, citat de Ria Novosti.

”Pentru ca un dialog să poată fi lansat, junta de la Kiev trebuie înlocuită cu un guvern format din persoane potrivite și rezonabile cu care să se poată negocia și încheia acorduri fără a exista pericolul ca mai apoi acestea să fie încălcate, a mai declarat acesta.

Declarațiile lui Gubarev survin pe fondul continuării ostilităților în cele două regiuni din este, Donețk și Lugansk, care și-au proclamat independența în urma unui referendum desfășurat la 11 mai, condamnat de Kiev și Occident și nerecunoscut nici măcar de Federația Rusă, care totuși a afirmat că ”respectă voința exprimată a cetățenilor”.

Confruntările în regiunile secesioniste continuă, neoficial vorbindu-se de sute de morți în rândurile separatiștilor doar în luptele din ultimele zile.

CITIȚI ȘI...