Reprezentanții Marii Britanii au oferit salvatorilor moldoveni 4 autospeciale: Cum s-au descurcat aceștia într-o misiune comună

by Genko Genko

Peste 30 de salvatori și pompieri din sudul țării au parte în aceste zile de un schimb de experiență în domeniul descarcerării oferit de colegii din Regatul Unit al Marii Britanii. Totodată, aceștia le-au oferit 4 autospeciale de intervenție.

Pompierii moldoveni în comun cu cei englezi au efectuat aplicații practice pentru a îmbunătăți deprinderile de intervenție în domeniu.

Conform scenariului salvatorii au avut misiunea de a recupera mai mult victime care au rămas încarcerate în fiarele autovehiculelor în urma unui accident de circulație, iar intervenția acestora a fost monitorizată strict, de observatori din cadrul Serviciului Situații Excepționale și colegii englezi.

Scopul aplicațiilor a constat în perfecționarea cunoștințelor obținute, dar și în intervenția comună la descarcerarea sinistraților. Salvatorii ambelor state au împărtășit din experiența și au obținut noi deprinderi de intervenție.

Operațiunea Florian se va afla în Republica Moldova în perioada 25 aprilie – 12 mai. În acest interval de timp pompierii englezi vor conlucra cu colegii moldoveni în domeniul schimbului de experiență în intervenția la incendii și accidente de circulație.

Mai mult, reprezentații Regatului Unit au oferit 4 autospeciale de intervenție care vor suplini servantul de luptă a subdiviziunilor serviciului.

CITIȚI ȘI...