Renato Usatîi vine în ajutorul mamei cu cinci copii, condamnată la pușcărie pentru un credit, și apostrofează autoritățile

by D M

Nu pot rămâne indiferent față de acest caz strigător la cer și mă simt obligat ca, în calitate de cetățean al Republicii Moldova, să-mi facă datoria și să o ajut pe mama cu cinci copii, care a ajuns la pușcărie pentru că nu a putut să-și achite un credit. Voi achita datoria acestei femei, care se ridică la peste 200 de mii de lei, și fac apel la autorități să ia atitudine față de acest caz dureros, astfel încât mama să ajungă cât mai curând acasă, la copii. Acestea sunt declarațiile și îndemnul președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, făcute într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

M-a șocat nu doar faptul că mama a cinci copii se află acum la pușcărie, ci și faptul că despre acest caz nu s-a știut nimic până când a fost difuzat un reportaj la PRO TV. Eu consider că sunt obligat să mă implic în acest caz. Am discutat deja cu avocații. Am aflat că fost depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție, în lunile iulie-august curent. În acest moment, însă, nu sunt alte posibilități, căi legale, juridice pentru a soluționa această prolemă mai repede, până când CSJ se va pronunța în acest caz. Totodată, am aflat că partea vătămată în acest dosar a spus că va susține acest recurs, dacă îi va fi restituită suma pe care a pierdut-o. Este vorba despre suma de peste 200 de mii de lei. Diseară, târziu, mă voi întâlni cu partea vătămată, voi fi gata, printr-un contract, juriștii îmi vor spune cum pot să fac asta legal, să restitui această datorie de peste 200 de mii de lei, să includ și alți avocați în acest caz, astfel încât, Natalia Ursachi să se întoarcă la copiii ei acasă cât mai repede”, a declarat Renato Usatîi. 

Președintele Partidului Nostru a spus că imediat ce a aflat despre acest caz cutremurător, a început să se documenteze pentru mai multe detalii.

„Noaptea trecută, am găsit numerele de telefon ale dnei Svetlana Ursachi, bunica care a rămas cu cinci copii. Azi dimineață am vorbit cu dumneaei și am înțeles ce s-a întâmplat. Da, într-adevăr, în luna februarie a acestui an, fiica ei – Natalia Ursachi a fost condamnată la șase ani de pușcărie pentru escrocherie. Totodată, am aflat că în februarie, când a fost pronunțată sentința la Curtea de Apel Bălți, dumneaei era însărcinată cu a cincilea copil pe care l-a născut în aprilie”, a mai spus Usatîi.

El a mai afirmat că a aflat detalii care l-au afectat profund, despre ce a făcut femeia înainte de a merge la pușcărie.

Am aflat detalii care m-au distrus. Femeia a născut copilul, pe cel de-al cincilea, în luna aprilie. Dumneaei știa că mâine-poimâine va ajunge la pușcărie și a tăiat toți porcii de pe lângă casă, păsările, a făcut conserve, pentru ca ai ei copilași să aibă ce mânca, atât timp cât mama lor va sta la pușcărie”.

Potrivit lui Usatîi, povestea acestei femei scoate la iveală situația în care se află justiția din țara noastră și sărăcia în care trăiesc cetățenii, nevoiți chiar să încalce legea, pentru a nu muri de foame. În context, președintele Partidului Nostru face apel către toate autoritățile din Republica Moldova să ia atitudine față de acest caz dureros.

Sunt șocat că, în prezent, mai mulți escroci sunt cercetați în libertate, mai multe persoane implicate în furtul de milioane, miliarde sunt libere, iar doamna aceasta, chiar dacă ar fi încălcat legea, stă după gratii pentru un credit pe care nu a avut posibilitatea să-l achite”, a mai spus președintele Partidului Nostru.    

Amintim că o femeie din Drochia, mamă a cinci copii, unul dintre care are mai puțin de jumătate de an, a fost condamnată la șase ani de închisoare, pentru că nu a putut achita un credit. Acum cinci ani, ea și-a cumpărat o mașină în valoare de cinci mii de euro ca să presteze servicii de taxi, ca să poată să-și hrănească copiii pe care îi crește de una singură. Din păcate, însă, s-a împotmolit în datorii pe care nu a mai putut să le restituie.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

16 comments

Wotrck 13 mai 2023 - 12:00

cialis mail order us order tadalafil 5mg online cheap best ed drug

Răspuns
Hyubga 14 mai 2023 - 04:41

order tadalafil 5mg generic prices of cialis buy ed pills online usa

Răspuns
Ivvnkn 20 mai 2023 - 10:28

cheap accutane order zithromax generic cost zithromax

Răspuns
Zrbpat 20 mai 2023 - 22:38

buy absorica generic accutane medication buy zithromax generic

Răspuns
Cifkoa 22 mai 2023 - 00:25

azithromycin 250mg usa azithromycin online buy brand neurontin 800mg

Răspuns
Vihxpg 22 mai 2023 - 16:14

azithromycin us gabapentin 800mg drug neurontin 600mg sale

Răspuns
Budadw 23 mai 2023 - 20:46

order generic furosemide order lasix 100mg online cheap albuterol 2mg without prescription

Răspuns
Pbofyk 24 mai 2023 - 10:16

order furosemide 40mg sale buy lasix 100mg sale best allergy for allergic rhinitis

Răspuns
Jxzxos 25 mai 2023 - 14:15

order levitra 20mg pill buy zanaflex cheap buy hydroxychloroquine online cheap

Răspuns
Viwusb 25 mai 2023 - 16:55

buy altace 5mg pills etoricoxib online order order arcoxia sale

Răspuns
Yefjrp 26 mai 2023 - 03:35

order vardenafil 20mg sale buy hydroxychloroquine online cheap order hydroxychloroquine 200mg pills

Răspuns
Rvhlsn 26 mai 2023 - 11:24

order ramipril 10mg sale ramipril 5mg price order arcoxia 120mg pills

Răspuns
Hcuawk 27 mai 2023 - 08:30

purchase levitra for sale hydroxychloroquine price buy plaquenil 400mg online

Răspuns
Xwqdom 27 mai 2023 - 10:18

order asacol generic buy irbesartan sale generic irbesartan 150mg

Răspuns
Pjpwzd 27 mai 2023 - 19:29

buy levitra 10mg online cheap hydroxychloroquine for sale buy cheap generic plaquenil

Răspuns
Gbkcct 28 mai 2023 - 05:13

asacol 400mg tablet irbesartan 150mg usa avapro order

Răspuns