Renato Usatîi va repara din banii proprii complexul arhitectural dedicat lui Vîsoțki: Pornind de aici, vom repara întreaga țară

by D M
Distribuiti mai departe...

La 40 de ani de la moartea celebrului actor, poet și muzician Vladimir Vîsoțki, primarul Renato Usatîi vrea să-i restaureze complexul arhitectural din Bălți, realizat tot din banii săi personali.

“Anul acesta, în 25 iulie se împlinesc 40 de ani de la moartea unui om excepțional, creația căruia a lăsat o urmă nu doar în sufletul meu, dar și în inimile a milioane de persoane. Este vorba despre Vladimir Vîsoțki, numele căruia trebuie să trăiască veșnic, de aceea, monumentul ce îi este dedicat trebuie reparat capital. Am decis să cumpăr toate materialele de construcție pentru reparația întregului complex arhitectural. Vorbim despre peste 100 de mii de lei, bani personali, pentru că nu ne putem permite să-i cheltuim pe cei municipali ca să reparăm monumente”, a spus primarul într-un live pe Facebook.

El a adăugat că la data de 25 iulie, când se împlinesc 40 de ani de la moartea artistului, basorelieful care îi este dedicat trebuie să arate impecabil. Totodată, Usatîi a spus că odată cu reabilitarea acestuia, va purcede și la reparația întregii țări.

“Eu o să repar acest monument, dar împreună cu dvs trebuie să reparăm toată țara. Trebuie să ne gândim la resetarea totală a Moldovei. Am spus ce cred despre decizia Curții Constituționale, în repetate rânduri m-am expus și asupra faptului cum este condusă Moldova, m-am referit și la guvern, și la președinte, niște hoți și tâlhari. Tot așa pot fi numiți și cei mai mulți dintre deputați. Dacă veți citi cel puțin trei poezii de-ale lui Vîsoțki, cei care nu ați avut dorința de schimbare, o să începeți să o simțiți, iar în cazul celor care și-o doresc demult, se va intensifica”, a punctat Renato Usatîi, care s-a declarat mereu un admirator al marelui artist, versurile căruia aduc libertatea în sufletul oricui le citește.

Renato Usatîi a mai spus că tot cu resursele sale va repara și aleea din Parcul Central din oraș, numită “Drumul lui Eminescu” și care pornește de la complexul memorial al lui Vîsoțki.

“Din cauza pandemiei de coronavirus, au fost oprite toate proiectele internaționale. Vreau să amintesc că am câștigat alături de municipiul Botoșani un grant în valoare de 1 mil. 600 de mii de euro, bani care vor fi împărțiți în jumătate între Botoșani și Bălți și din care trebuia să fie reparată și aleea “Drumul lui Eminescu”, ce pornește direct de la monumentul lui Vîsoțki. O voi repara din banii mei, după care vom continua implementarea acestui proiect”, a afirmat primarul.

Amintim că monumentul basorelief, dedicat legendarului poet şi actor rus Vladimir Vîsoţki, a fost inaugurat la Bălți în 25 iulie 2016, în cadrul unui eveniment festiv, la care a fost prezent și fiul regretatului artist, Nikita Vîsoțki. Complexul arhitectural cuprinde și o scenă pe care pot fi organizate concerte, dar și alte evenimente culturale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.