Remedii naturale pentru detoxifierea ficatului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din organismul uman, deoarece este responsabil cu detoxifierea sângelui, secreţia de bilă şi reglarea ritmului biologic al corpului. Stilul de viaţă agitat și alimentaţia nesănătoasă, pot suprasolicita ”filtrul” organismului și chiar îl pot ”defecta”. Iată câteva remedii naturiste care promit să sprijine funcţiile hepatice:

– Usturoiul:
În cantităţi moderate, dar niciodată pe stomacul gol, acest aliment antimicrobian şi bogat în enzime sprijină eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, are în compoziţia sa seleniu, care este utilizat în procesul de detoxifiere. Curăţaţi şi zdrobiţi 160 g de usturoi, peste care turnaţi 400 ml alcool (70%). Lăsaţi mace­ratul, cel puţin 5 zile, într-un loc răcoros şi întunecos. 300 de picături se pun în 50 ml lapte sau apă şi se beau cu 30 minute înainte de masă.

– Sucul de kiwi:
Se mănâncă 3-4 fructe de kiwi pe zi, transformate în suc. Scade riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi măreşte imunitatea;

– Seminţele de mărar:
Într-un termos, se pun: un pahar de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană (odolean) şi se toarnă 2 l de apă clocotită. Se închide termosul şi se infuzează 24 ore, după care se răceşte. Se amestecă cu 2 pahare de miere de albine. Se administrează câte o lingură, cu 30 minute înainte de mesele principale.

– Grapefruitul:
Bogat în vitamina C şi în antioxidanţi, sucul acestui fruct sprijină ficatul şi alcalinizează organismul.

– Ceaiul verde:
Catechina, un antioxidant puternic din ceaiul verde, ajută la detoxifierea ficatului;

– Mătasea de porumb:
Se infuzează 15 g plantă, 40 de minute, în 250 ml apă. Se bea câte o lingură, de 3-4 ori pe zi.

– Decoctul de mesteacăn:
Se toarnă un pahar de apă fierbinte peste 10 g de muguri râşniţi de mesteacăn, se pun la fiert timp de 15 minute, se strecoară, şi dacă a rămas mai puţină apă, se mai toarnă, ca să se ajungă la nivelul iniţial. Se bea câte o lingură, cu 30 de minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi. Puteţi prepara o infuzie şi din frunze de mesteacăn: 10-15 g de frunze tocate mărunt se infuzează în 200 ml de apă clocotită, timp de 4-5 ore. Se bea strecurat, câte o lingură de 4-5 ori pe zi.

– Merele:
Pectina din mere se implică în procesul digestiv şi la eliminarea corespunzătoare a toxinelor;

– Coacăzul negru:
Se infuzează 15-20 minute o linguriţă plină de frunze tocate mărunt, în 200 ml de apă fierbinte. Se bea câte un pahar, de 2-3 ori pe zi, în loc de ceai.

– Fragii:
Se toarnă 200 ml de apă fierbinte peste 20 g de fructe uscate şi măcinate, amestecate cu frunze. Se fierbe 10 minute, se lasă timp de 2 ore la infuzat, se strecoară prin tifon şi se stoarce bine. Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.

– Legumele crucifere, precum broccoli, conopida şi varza:
Au proprietăţi uimitoare, ajutând organismul să declanşeze procesul de apoptoză şi contribuind la producerea de enzime care îţi menţin ficatul sănătos.

– Nucile:
Sunt bogate în aminoacizi precum arginina şi acizi graşi Omega 3, care sprijină curăţarea ficatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...