Regina schiului fond, Marit Bjoergen, și-a anunțat retragerea din activitate

Regina schiului fond, Marit Bjoergen, și-a anunțat retragerea din activitate

Norvegianca Marit Bjoergen, regina schiului fond, cea mai titrată sportivă din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, a anunțat, vineri, că se retrage din activitatea sportivă, transmit agențiile internaționale de presă.

„Nu mai simt motivaţia necesară să dau sută la sută încă un sezon şi astfel am decis să mă retrag”, a declarat Bjoergen pentru postul norvegian de televiziune NRK, confirmând o informaţie publicată de cotidianul Dagbladet din Oslo.

Declaraţia a fost făcută de sportiva de 38 de ani cu puţin timp înaintea cursei de 5 km din cadrul Campionatelor Norvegiei.

Palmaresul olimpic al schioarei norvegiene cuprinde 8 medalii de aur, 4 de argint şi 3 de bronz. Ea l-a depăşit pe biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndalen (8-4-1), retras la începutul acestei săptămâni, într-o ierarhie a celor mai de succes sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă, cucerind două medalii de aur, una de argint şi două de bronz la ediţia de acest an a Jocurilor, găzduită de PyeongChang (Coreea de Sud). Bjoergen are şi 18 titluri mondiale, patru Cupe Mondiale la schi fond şi 114 victorii în 303 curse de Cupă Mondială.

0