Regimul Erdogan arestează 106 militari pe care îi acuză că au avut legătură cu organizarea loviturii de stat eşuate din 2016

by D M
Distribuiti mai departe...

Poliţia din Turcia a arestat 106 persoane pe baza unor suspiciuni că ar avea legătură cu organizaţia teroristă Fetullah, grupul care s-ar fi aflat în spatele încercării de lovitură de stat din 2016, au declarat surse din domeniul securităţii pentru agenţia turcă Anadolu.

Procurorii din Istanbul au emis mandate de arestare pentru 132 de suspecţi, inclusiv 82 de militari activi şi 50 de militari concediaţi sau ieşiţi la pensie din Forţele Armate Turce. Acuzaţiile aduse împotriva lor sunt că ar avea legături cu gruparea teroristă Fetullah, a declarat o sursă al cărei nume nu poate fi dat din cauza restricţiilor în ce priveşte contactul cu presa.

Poliţiştii au arestat de 106 suspecţi din 34 de provincii, conform sursei citate. Poliţia continuă să îi caute şi pe ceilalţi care se află încă în libertate.

FETO şi Fetullah Gulen, fugit în Statele Unite, ulterior, au organizat lovitura de stat din 15 iulie 2016 în urma căreia au murit 251 de oameni, iar peste 2200 au fost răniţi. Puterea de la Ankara acuză FETO că se află în spatele unei campanii de lungă durată pentru a răsturna regimul turc prin infiltrarea în instituţiile turce, cu precădere în armată, poliţie şi puterea judiciară.

sursa: Digi24


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.