Referendumul de demitere a lui Chirtoacă va costa aproape 9 milioane de lei

Referendumul de demitere a lui Chirtoacă va costa aproape 9 milioane de lei

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului privind demiterea primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă. Astfel, pentru referendumul din 19 noiembrie sunt necesare 8,9 milioane de lei.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea plebiscitului stabilit pentru data de 19 noiembrie curent au fost estimate ca fiind necesare 8,9 milioane de lei.

CEC va expedia hotărârea adoptată astăzi Parlamentului şi Guvernului care urmează să aloce mijloacele financiare necesare organizării și desfășurării referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

Tot în ședința de astăzi, Comisia a acreditat primii observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 19 noiembrie.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii capitalei este: Sunteţi pentru revocarea primarului?

Socialiştii îl învinuiesc pe Chirtoacă de incompetenţă şi iresponsabilitate, pe când edilul capitalei a calificat aceste acuzaţii ca fiind lipsite de sens.

0