Record de vizitatori pentru Metropolitan Museum din New York, în pofida creșterii prețului la bilete

Record de vizitatori pentru Metropolitan Museum din New York, în pofida creșterii prețului la bilete

Metropolitan Museum din New York a atins în ultimele 12 luni numărul record de 7,35 milioane de vizitatori, deși prețul unui bilet de intrare a crescut la 25 de dolari în martie, potrivit unui comunicat al instituției citat vineri de AFP.

De la 1 martie, turiştii care vizitează celebrul „Met”, cel mai mare muzeu newyorkez, trebuie să scoată din buzunar 25 de dolari, în condiţiile în care până atunci puteau să ofere o sumă la libera alegere.

Însă acest nou preţ fix, care îi vizează doar pe turişti, nu şi pe newyorkezi, nu pare să-i fi descurajat pe vizitatori.

Muzeul a anunţat joi că a stabilit un nou record pentru anul fiscal care s-a încheiat în luna iunie, cu peste 7,35 milioane de vizitatori, faţă de 7 milioane în anul precedent.

Într-un comunicat, conducerea muzeului a atribuit „în mare parte” acest record succesului expoziţiei dedicate lui Michelangelo, care a atras între jumătatea lunii noiembrie şi jumătatea lunii februarie, 702.000 de vizitatori, considerat cel de-al zecelea mare succes din istoria muzeului.

Performanţa înregistrată de „Met”, una din principalele atracţii turistice newyorkeze, ilustrează totodată o creştere a numărului de turişti în metropola americană.

În 2017, Big Apple a primit numărul record de 62,8 milioane de vizitatori, cu 2,3 milioane mai mult decât în 2016.

0