Record de viteză pe traseul Chișinău-Leușeni! Un șofer a fost surprins de radar cu 182 km/h

Record de viteză pe traseul Chișinău-Leușeni! Un șofer a fost surprins de radar cu 182 km/h

Un conducător auto a fost surprins de radar în timp ce se deplasa pe traseul Chișinău–Leușeni cu 182 km/h. Acesta este recordul de viteză înregistrat în minivacanța din perioada dintre 28 aprilie – 1 mai, când mașinile capcană echipate cu „Radar”, au înregistrat 6.444 de șoferi care circulau cu mult peste limita de viteză admisă pe drumurile din țară. Totodată, în aceste patru zile, au fost depistate circa 3.000 de încălcări în trafic.

În stare de ebrietate la volan au fost depistați 113 de șoferi dintre care 71 în stare de ebrietate avansată, 24 în stare de ebrietate cu grad minim, 17 documentați penal pentru refuz, iar unul în stare de ebrietate narcotică.

Potrivit Inspectoratul Național de Patrulare, zilnic peste 600 de polițiști de patrulare au acționat, la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale și securității în trafic. Alții 111 de inspectorii de patrulare au menținut ordinea publică la 56 de măsuri care s-au desfășurat în mai multe localități din țară, intervenind la peste 450 de solicitări și apeluri de urgență din partea cetățenilor.

Pe linia ordinii publice au fost întocmite de INP peste 70 de încălcări, iar în 5 cazuri, cetățenii nu s-au supus cerințelor polițiștilor.

În această perioadă au fost înregistrate 28 de accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au decedat, iar 39 au fost traumatizați.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește șoferilor că viteză excesivă și depășirile neasigurate în trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

0