Record absolut pentru Zlatan Ibrahimovic: E primul jucător din lume care a reușit acest lucru

Record absolut pentru Zlatan Ibrahimovic: E primul jucător din lume care a reușit acest lucru

Zlatan Ibrahimovic a jucat din nou în Liga Campionilor și a stabilit un record absolut al competiției: Manchester United este al 7-lea club pentru care joacă în UCL, mai mult decât oricare alt fotbalist.

La fel ca în weekend, când s-a întors pe teren după 7 luni de absență, Zlatan l-a înlocuit pe Anthony Martial. A intrat în minutul 74 al întâlnirii cu FC Basel. Atacantul suedez i-a depășit pe Nicolas Anelka și Javier Saviola, cu care împărțea până acum numărul de 6 echipe alături de care a jucat în Champions League.

Practic, Zlatan a participat în Liga Campionilor cu toate echipele la care a jucat, în afară de Malmo: Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Internazionale Milano, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain și Manchester United.

În vârstă de 36 ani, Zlatan Ibrahimovic a câştigat 4 titluri consecutive de campion al Franţei cu Paris Saint-Germain, înainte de a se alătura antrenorului portughez Jose Mourinho la Manchester United, în vara anului trecut. El a reuşit să înscrie 28 de goluri în 46 de meciuri, dar sezonul său a fost întrerupt brusc în luna aprilie 2017, când a suferit o ruptură de ligamente la genunchi, în cursul meciului retur cu Anderlecht, din semifinalele Europa League, competiţie pe care echipa sa avea să o câștige.

Operat cu succes în Statele Unite, Ibrahimovic şi-a continuat recuperarea la clubul Manchester United, cu care nu se mai afla sub contract de la finalul sezonului trecut, iar în luna octombrie a semnat un nou acord cu trupa lui Mourinho.

0