Reacții la Chișinău, după decizia Parlamentului UE de a amâna finanțarea Republicii Moldova

by Genko Genko

Decizia Parlamentului European de a amâna oferirea asistenței financiare de 100 de milioane de euro pentru Moldova, nu poate bucura, însă, în situația în care este astăzi Moldova, aceasta este de înțeles. Cam aceasta este reacția mai multor politicieni și activiști ca urmare a deciziei de azi a Parlamentului UE, chiar și în pofida deputaților democrați de a convinge eurparlamentarii să nu facă asta.

„Nu mă bucură, pentru că această decizie va influența prost situația și așa dezastruoasă în care se află profesorii, medicii, pensionarii… Întreaga vină trebuie să și-o asume acel care s-a autoproclamat Coordonator al unei majorități parlamentare de strânsură și a unui Guvern, care știe doar să ceară, „livrând” brașoave!”, a comentat pe pagina sa de Facebook deputatul PLDM, Maria Ciobanu.

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a menționat pe aceeași rețea de socializare că „tentativele lui Plahotniuc de a păstra puterea cu ajutorul lui Dodon și modificările sistemului electoral au costat Moldova 100 de milioane de euro”. „Deși, plahotniucii oricum aveau să-i fure. Europenii s-au săturat să hrănească această caracatiță”, a mai spus liderul PN.

Activistul Dumitru Alaiba, unul dintre liderii protestului de duminică din fața Parlamentului împotriva modificării sistemului electoral, s-a întrebat care ar fi preferința guvernării „să fie lăsați în pace să construiască o dictatură în centrul Europei sub privirile indiferente a tuturor? Și încă și pe banii lor?”

„Nu ne bucurăm. Nu ar trebui să ne bucurăm, deloc..Și totuși, asta e realitatea. Europenii spun că nu ne dau bani, iar oamenii bat din palme. Gândiți-vă bine la situația asta, domnul Candu. Binișor gândiți-vă ce înseamnă”, i-a mai recomandat activistul președintelui Parlamentului.

Reprezentanții coaliției de guvernare nu au comentat deocamdată decizia Parlamentului European.

CITIȚI ȘI...