Reacție oficială: Propagandistul prorus a fost expulzat pentru că a chemat la dezbinare socială

by Genko Genko

Finlandezul Johan Bekman, cunoscut drept un aprig propagandist prorus, expulzat joi din Republica Moldova, a fost declarat indezirabil pentru că ”a adus prejudicii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv prin chemări la dezbinare socială pe criterii etnice şi politice”, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Conform poliției, Bekman, în cadrul vizitelor repetate pe teritoriul Republicii Moldova, a promovat ”curente cu caracter anti-constituţional, orientate la destabilizarea echilibrului social şi dezbinarea societăţii”.

”Persoana vizată s-a manifestat prin acţiuni cu caracter social-politic, fiind publicist cunoscut. Prin expunerile publice ale acestuia, cu caracter radical, au fost aduse prejudicii grave la adresa stabilităţii sociale” se arată într-un comunicat al Inspectoratuuil General de Poliție.

Mai mult decât atât, pentru acțiuni similare, activistul prorus a fost declarat, în 2009, indezirabil și de către Estonia, fiind considerat periculos pentru securitatea de stat.

Nici la el în țară Bakman nu se bucură de prea mult respect, având interzis, începând cu 2012, în catedrele instituţiilor de învăţământ superior din Finlanda.

Mai multe despre activitățile propagandistului în țara noastră puteți afla aici.

CITIȚI ȘI...