Reacția lui Shor după decizia de a fi arestat: Voi sprijini organele de anchetă în stabilirea adevărului

by Genko Genko

Controversatul om de afaceri Ilan Shor, care a primit miercuri 30 de zile de arest la domiciliu în dosarul băncilor devalizate se consideră nevinovat. Mai mult decât atât, el susține că va face tot posibilul pentru a „sprijini organele de anchetă”.

Shor consideră „măsura arestului, solicitată de anchetatori, ca fiind una abuzivă”, având în vedere faptul că a „colaborat deschis cu organele de anchetă”. El spune că s-a prezentat la solicitarea anchetatorilor de câte ori a fost nevoie și a „dat toate declarațiile necesare”.

„Privind învinuirile care mi se aduc: sunt gata să probez cu declaraţii şi documente că acestea nu sunt fondate. Totodată, voi sprijini organele de anchetă în stabilirea adevărului despre cauzele ce au condus Banca de Economii la situaţia dificilă în care am preluat-o”, susține Ilan Shor.

Ilan Shor a fost plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, după ce a primit statutul de învinuit în dosarul devalizării BEM, Unibank și Banca Socială.

Asta după ce, potrivit investigației Kroll, controversatul om de afaceri s-ar afla în spatele acțiunilor de devalizare a BEM, Banca Socială și Unibank.

„Ceea ce este neclar în prezent este dacă el (Ilan Shor n.r.) a acționat de unul singur sau a fost vorba de acțiuni concertate, cu participarea altor părți”, se arată în una dintre concluziile raportului Kroll.

Totodată, autorii raportului îndeamnă la demararea unei investigații în urma căreia să fie identificați adevărații beneficiari ai acestor tranzacții și punerea în aplicare a unei strategii de recuperare a fondurilor risipite în mod fraudulos.

CITIȚI ȘI...