Războiul nervilor la granițele UE: NATO desfășoară „Rapid Trident”, Rusia răspunde cu „Zapad 2017″

Războiul nervilor la granițele UE: NATO desfășoară „Rapid Trident”, Rusia răspunde cu „Zapad 2017″

Peste 2 mii de militari participă la manevrele din Ucraina, timp de aproape două săptămâni. La rândul său, armata rusă se pregăteşte să efectueze exerciţii la graniţele Uniunii Europene, alături de Belarus. La exercițiile din Ucraina participă şi militari moldoveni, care au plecat în ţara vecină pe fundalul unui scandal între guvernare şi şeful statului.

În Ucraina a început desfășurarea manevrelor militare anuale ,,Rapid Trident” cu participarea a 2500 de militari din 14 state: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, România, Turcia, Marea Britanie, SUA și țara gazdă, potrivit eur.army.mil. Manevrele se vor desfăşura până la 23 septembrie la Yavoriv, în vestul Ucrainei.

Rusia și Belarus pregătesc, la rândul lor, vastele manevre ,,Zapad 2017”, cu participarea a aproape 13 mii de militari, provocând îngrijorarea ţărilor baltice şi a Poloniei, relatează France Presse. Potrivit oficialilor de la Moscova aceste exerciţii sunt de natură ,,strict defensivă”.

Citeşte şi: Dodon se plânge că nu-l poate da afară pe Filip; Ce decizii a luat după ce militarii moldoveni au mers în Ucraina

În urma conflictului din estul Ucrainei, peste 10.000 de oameni au murit în aproape trei ani şi jumătate. Încă au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015.

Citeşte şi: Confirmat! Militarii moldoveni au ajuns la exerciţiul militar din Ucraina

0